Практична робота
Тема.
Складання калькуляції продажних цін на страви, гарніри.
Мета:
навчитися застосовувати теоретичні знання для складання калькуляції продажних
цін на страви, гарніри.
Розрахунок
продажних цін підприємства ресторанного господарства проводять окремо на кожну
страву в калькуляційних картках.
І
варіант
Складіть
калькуляцію продажної ціни на страву «Салат осінній» (вихід однієї порції – 200
г). На 100 г салату потрібно: капуста білоголова свіжа – 813/410 г, яблука
свіжі – 286/200 г, морква – 125/100 г, перець солодкий – 133/100 г, сметана –
200 г, цукор – 2 г.
Станом
на 1 вересня 2019
року продажна ціна 1 кг продуктів становила: капуста білоголова свіжа – 4,20
грн., яблука свіжі – 4,00 грн., морква – 2,00 грн., перець солодкий – 8,00
грн., сметана – 16,00 грн., цукор – 10,00 грн.
Продажна
ціна 1 кг продуктів на 10 вересня 2019
року становила: капуста білоголова свіжа – 4,80 грн., яблука свіжі – 4,20,
морква – 2,20, перець солодкий – 8,40, сметана – 18,00 грн., цукор – 10,90 грн.
Калькуляційна
картка
Назва
страви: _______________________________________________
Назва
збірника рецептур, номер рецептури і колонки: ______________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Порядковий номер
калькуляції і дата її затвердження
|
№1
___________________
|
№2
___________________
|
|||||
№
з/п
|
Назва продуктів
|
Норма на 100 порцій масою брутто, кг
|
Продаж
на ціна продукті в, грн.
|
Сума
|
Норма на 100 порцій масою брутто, кг
|
Прода жна ціна продук тів, грн.
|
Сума
|
1.
|
|
|
|
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
|
|
|
|
3.
|
|
|
|
|
|
|
|
4.
|
|
|
|
|
|
|
|
5.
|
|
|
|
|
|
|
|
6.
|
|
|
|
|
|
|
|
Загальна вартість продуктів
|
|
|
|
|
|
|
|
Ціна однієї порції страви
|
|
|
|
|
|
|
|
Вихід готової продукції, г
|
|
|
|
|
|
|
Зав. виробництвом
____________________
Бухгалтер
____________________
ІІ варіант
Продажна
ціна 1 кг продуктів на 2 вересня 2019 року становила: картоплі – 2,80 грн.,
моркви – 2,10 грн., ріпи – 2,00 грн., кореня петрушки – 2,30 грн., цибулі
ріпчастої – 4,80 грн., цибулі-порей – 6,20 грн., тамату-пюре – 16,00 грн.,
кулінарного жиру – 24,20 грн.
Продажна
ціна 1 кг продуктів на 5 вересня 2019 року становила: картоплі – 3,230 грн., моркви – 2,30 грн., ріпи – 2,10 грн.,
кореня петрушки – 2,60 грн., цибулі ріпчастої – 5,00 грн., цибулі-порей – 7,00
грн., томату-пюре – 16,20 грн., кулінарного жиру – 25,00 грн.
Калькуляційна картка
Назва страви: _________________________
Назва
збірника рецептур, номер рецептури і колонки: ______________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
калькуляції і дата її затвердження
|
№1
___________________
|
№2
__________________
|
|||||
№
з/п
|
Назва продуктів
|
Норма на
100 порцій масою брутто, кг
|
Продаж
на ціна продукті в, грн.
|
Сума
|
Норма на
100 порцій масою брутто, кг
|
Прода
жна ціна
продук
тів, грн.
|
Сума
|
1.
|
|
|
|
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
|
|
|
|
3.
|
|
|
|
|
|
|
|
4.
|
|
|
|
|
|
|
|
5.
|
|
|
|
|
|
|
|
6.
|
|
|
|
|
|
|
|
7.
|
|
|
|
|
|
|
|
8.
|
|
|
|
|
|
|
|
9.
|
|
|
|
|
|
|
|
Загальна вартість продуктів
|
|
|
|
|
|
|
|
Ціна однієї порції страви
|
|
|
|
|
|
|
|
Вихід готової продукції, г
|
|
|
|
|
|
|
Бухгалтер
____________________
ІІІ варіант
Складіть калькуляцію продажної ціни на
страву «М'ясо тушковане з пшоном» (вихід 1 порції – 275 г). Кількість продуктів
на 1 порцію страви: свинина – 129/110 г, жир тваринний топлений харчовий – 10
г, томат-пюре – 15 г, цибуля ріпчаста – 18/15 г, морква – 19/15 г, пшоно – 70
г.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 2 вересня
2019 року становила: свинини – 50,00 грн., жиру тваринного топленого – 25,00
грн., томатупюре – 16,40 грн., цибулі ріпчастої – 4,00 грн., моркви – 2,00
грн., пшона – 4,00 грн.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 8 вересня
2019 року становила: свинини – 58,00 грн., жиру тваринного топленого – 26,00
грн., томатупюре – 16,80 грн., цибулі ріпчастої – 4,40 грн., моркви – 2,20
грн., пшона – 4,50 грн.
Калькуляційна картка
Назва страви:
_________________________
Назва збірника рецептур, номер рецептури і
колонки: ______________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
калькуляції і дата її затвердження
|
№1
___________________
|
№2
___________________
|
|||||
№
з/п
|
Назва продуктів
|
Норма на
100 порцій масою брутто, кг
|
Продаж
на ціна продукті в, грн.
|
Сума
|
Норма на
100 порцій масою брутто, кг
|
Прода жна
ціна продук тів, грн.
|
Сума
|
1.
|
|
|
|
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
|
|
|
|
3.
|
|
|
|
|
|
|
|
4.
|
|
|
|
|
|
|
|
5.
|
|
|
|
|
|
|
|
6.
|
|
|
|
|
|
|
|
Загальна вартість продуктів
|
|
|
|
|
|
|
|
Ціна однієї порції страви
|
|
|
|
|
|
|
|
Вихід готової продукції, г
|
|
|
|
|
|
|
Бухгалтер ____________________
Комментариев нет:
Отправить комментарий