Практична робота №3
1.Розрахунок
|
ціни реалізації на готові
|
вироби.
2.Складання калькуляційної
|
картки.
|
Практична робота №3

Тема.
Розрахунок ціни реалізації на сировину, сум націнок.
Мета:
навчитися застосовувати теоретичні знання при розрахунку ціни реалізації на
сировину, сум націнок.
Приклад.
В ресторан «Літо» завезли масло вершкове по 36,20 грн. за 1 кг, цукор-пісок по
8,20 грн. за 1 кг, олію соняшникову по 10,00 грн. за 1 кг. Націнка підприємства
– 40%. Визначити продажну ціну завезених продуктів.
А)
розрахунок продажної ціни 1 кг масла вершкового: 36,20 грн. – 100% х грн.
– 40% х = = 14,48 грн.
36,20 грн. + 14,48 грн. = 50,68 грн.
Б)
розрахунок продажної ціни 1кг цукру-піску: 8,20 грн. – 100% х грн.
– 40% х = = 3,28 грн.
8,20 грн. + 3,28 грн. = 11,48 грн.
В)
розрахунок продажної ціни 1 кг олії соняшникової: 10,00 грн. – 100% х грн.
– 40%
І варіант
Задача
1. В кафе «Вир» надійшла яловича вирізка по 48,00 грн. за 1 кг, цибуля
ріпчаста по 4,50 грн. за 1 кг, тваринний топлений жир по 7,20 грн. за 1 кг.
Націнка підприємства – 30%. Визначте продажну ціну продуктів.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
____________________________________________________________
Задача
2. В шкільну їдальню завезли продукти: сметану 20% по 12 грн. за 1 кг,
борошно пшеничне в/с по 3,20 грн. за 1 кг, крохмаль картопляний по 7,80 грн. за
1 кг. Визначте продажну ціну продуктів, якщо націнка підприємства становить
15%.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
____________________________________________________________
Задача
3. В ресторан надійшло 20 кг масла вершкового по 30 грн. за 1 кг, 18 кг
масла Селянського по 32 грн. за 1 кг, 26 кг масла Вологодського по 34,80 грн.
за 1 кг. Визначте середньозважену ціну 1 кг масла.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
ІІ варіант
Задача 1. В шкільну
їдальню завезли борошно пшеничне по 3,80 грн. за 1 кг, цукор-пісок по 7,80 грн.
за 1 кг, олію соєву по 9,80 грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 12%. Визначте
продажну ціну сировини.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
____________________________________________________________
Задача
2. Для виготовлення котлет Марічка на підприємство завезли свинину по 45
грн. за 1 кг, чорнослив по 36 грн. за 1 кг, масло вершкове по 42 грн. за 1 кг.
Визначте продажну ціну сировини. Націнка підприємства – 20%.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
____________________________________________________________
Задача 3. В ресторан «Сяйво» поступило 50
кг борошна пшеничного в/с по 3,80 грн. за 1 кг, 80 кг борошна пшеничного І
сорту по 3,50 грн. за 1 кг, 30 кг борошна пшеничного 2 сорту по 2,90 грн. за 1
кг. Визначте середньозважену ціну борошна пшеничного за 1 кг.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
ІІІ варіант
Задача
1. В ресторан «Світязь» надійшла сировина: свинина по 52 грн. за 1 кг,
масло вершкове по 32,20 грн. за 1 кг, молоко згущене по 28,40 грн. за 1 кг.
Націнка підприємства – 42%. Визначте продажну ціну сировини.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
____________________________________________________________
Задача 2. В бар «Едельвейс» надійшли
продукти: сир твердий «Російський» по 58 грн. за 1 кг, ковбаса копчена – 62
грн. за 1 кг, ковбаса напівкопчена по 56,20 грн. за 1 кг. Націнка підприємства
– 50%. Визначте продажну ціну.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
____________________________________________________________
Задача
3. На підприємство надійшло 100 кг цукру-піску по 8,20 грн. за 1 кг, 82 кг
цукру-рафінаду по 8,40 грн. за 1 кг, 60 кг цукру-рафінаду пресованого по 8,60
грн. за 1 кг. Визначте середньозважену ціну 1 кг цукру.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
___________________________________________________________
Відповідь:___________________________________________________
Комментариев нет:
Отправить комментарий