Приготування млинчиків
Млинчики смажать на змащених жиром і розігрітих
сковорідках діаметром 22-26 см. Налите тісто обертанням сковороди розподіляють
рівним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм і смажать з одного боку, якщо
готують із начинками. Якщо млинчики подають без начинки
або з фруктовими начинками (джемом, повидлом, варенням), то їх обсмажують з
обох боків. Товщина випечених млинчиків не має перевищувати 1,5-2 мм.
У процесі випікання готові млинчики
складають стосиком, де вони і охолоджуються. такий спосіб охолодження запобігає
висиханню і затвердінню млинчиків.
Якщо млинчики
розриваються і не знімаються з сковороди, додайте до тіста яєць, кількість яких
можна визначити пробним смаженням 1-2 порцій.
Під час тривалого
смаження за низької температурі млинчики будуть сухими і ламкими.
Під час смаження млинчиків на
нерівній поверхні (плити або сковороди) вони матимуть неоднорідну товщину.
У таблиці 3.4.1.2 наведено можливі дефекти, які
можуть виникнути під час приготування тіста для млинчиків та млинцевого
напівфабрикату, причини їх виникнення та способи усунення.
Млинчикам надають форму
трикутника. їх відпускають із сметаною або солодким соусом, джемом, повидлом,
варенням.
Комментариев нет:
Отправить комментарий