вторник, 26 апреля 2022 г.

ГР 36 ТПБКВ з ОТ ТЕМА Приготування млинчиків

 






Приготування млинчиків 




Млинчики смажать на зма­щених жиром і розігрітих сковорідках діаметром 22-26 см. Налите тісто обертанням сковороди розподіляють рів­ним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм і смажать з одного боку, якщо готують із начинками. Якщо млинчики подають без начинки або з фруктовими начинками (джемом, повидлом, варенням), то їх обсмажують з обох боків. Товщина випечених млинчиків не має перевищувати 1,5-2 мм.

У процесі випікання готові млинчики складають стосиком, де вони і охолоджуються. такий спосіб охолодження запобігає висиханню і затвердінню млинчиків.


Корисно знати

Якщо млинчики розриваються і не знімаються з сковороди, додайте до тіста яєць, кількість яких можна визначити пробним смаженням 1-2 порцій.

Під час тривалого смаження за низької температурі млинчики будуть сухими і ламкими.

Під час смаження млинчиків на нерівній поверхні (плити або сковороди) вони матимуть неоднорідну товщину.

У таблиці 3.4.1.2 наведено можливі дефекти, які можуть виникнути під час приготування тіста для млинчиків та млин­цевого напівфабрикату, причини їх виникнення та способи усунення.


Технологічна схема приготування млинцевого напівфабрикату

Млинчикам надають форму трикутника. їх відпускають із сметаною або солодким соусом, джемом, повидлом, варенням.

Комментариев нет:

Отправить комментарий