воскресенье, 19 февраля 2023 г.

ГР 26 ГРС- Ф Устаткування ЗГРГ ТЕМА Онащення конференц-комплексів готелів.

 

Система відображення інформації - призначена для демонстрації в конференц-залах і залах нарад відеоматеріалів для учасників заходів.

Залежно від типу приміщення, в якому встановлена обладнання конференц-залу, і варіанти виконання системи, до її складу включається наступне обладнання конференц-залу:

Ø Екрани прямої або зворотної проекції Euroscreen, DNP,

Ø Системи дзеркал зворотної проекції (в разі застосування системи зворотної проекції) проектора Крісті

Ø Монітори президії

 Ø РК-панелі Kortek

Ø Відеопроцессорное обладнання Christie, RGB Spectrum, Юпітер, Extron

Ø Кронштейни і ліфтові системи

Підсистема відображення відеоінформації на екранах колективного користування

Як екранів колективного користування можуть застосовуватися:

 • проекційні екрани (для фронтальної або задньої проекції)

 • плоскопанельні монітори (плазмові або LCD)

 • безшовні відеостіни

• інтерактивні панелі.

До проектора (плазмової панелі, монітору) через систему комутації можуть бути підключені наступні джерела інформації:

 • презентаційний комп'ютер - для демонстрації комп'ютерних презентацій, відеофільмів з DVD, Blu-ray

• комп'ютери (ноутбуки) доповідача та інших учасників конференції

• DVD і Blu-ray програвач

• презентатор (документ-камера)

• відеокамери для показу зображення доповідача крупним планом на екранах колективного користування

Система комутації зазвичай, крім комутації, здійснює перетворення всіх вхідних сигналів (VGA, композитного відео, S-Video та ін) в єдиний формат - RGBHV. Це дозволяє спростити розведення сигналів по залу і підключити до виходу комутатора додаткові дисплеї, дублюючі інформацію, що відображається на основному екрані. Такі дисплеї (плазмові або LCD) зазвичай встановлюються перед головою або членами президії наради, в кімнаті преси і т.д. На робочому місці доповідача часто встановлюється додатковий комутатор VGA для оперативної комутації ноутбука і презентаційної камери під час доповіді. Поява носіїв інформації, камер кодеків відеоконференції високого дозволу (HD) призводить до необхідності побудови цифрових систем комутації, що забезпечують передачу сигналу з роздільною здатністю до 1080p.

· Система комутації аудіо-і відеосигналів включає:

 Ø комутатори,

 Ø підсилювачі-розподільники,

 Ø конвертори, Ø інтерфейси,

Ø кабельну продукцію та ін

Обладнання комутації та обробки відеосигналів різних форматів застосовується для організації презентацій, мовної індустрії, комп'ютерної графіки.

· Система звукопідсилення, призначена для відтворення звукових джерел інформації, посилення голосу виступаючих, до її складу включається наступне обладнання:

 Ø Акустичні системи стельового типу, кластерного типу, лінійні масиви BagEnd, STK, Soundsphere

Ø Мікрофонний парк - вокальні мікрофони, мікрофони президії, мікрофони в залі, радіомікрофони Clockaudio

Ø Системи обробки звуку - цифрові аудіоплатформи Підсистема звукового обладнання - звукопідсилення, звуковідтворення і звукозапису Джерелами звуку в конференц-залі можуть бути:

• мікрофони конференц-системи (див. «Конференц-системи Bosch») або окремі мікрофони президії конференції

 • мікрофони трибуни або робочого місця доповідача • виносні мікрофони на мікрофонних стійках

 • презентаційні комп'ютери, DVD, Blu-ray

 • системи теле-і відеоконференцзв'язку Всі джерела звуку підсистеми звукового обладнання підключені через мікшерський пульт і процесори обробки звуку (еквалайзери, компресори, лінії затримки і т.п.) до системи звукопідсилення, що складається з підсилювачів потужності і комплекту акустичних систем. Все частіше мікшер та інше звукове обладнання (пристрої обробки звуку) об'єднуються в так звані «програмовані звукові платформи», які поєднують у собі функції матриці, мікшера, звукових процесорів (див. Biamp Audia). Подібні пристрої забезпечують функціональну і структурну гнучкість підсистеми звукового обладнання, що особливо важливо в багатофункціональних залах при різних сценаріях їх використання.

Хоча зовні такі пристрої здаються складними, вони легко управляються навіть непідготовленим персоналом завдяки можливості установки настінних панелей управління з простим для користувача інтерфейсом.

 · Аудіосистема також може включати систему звукозапису на спеціалізовані сервери запису та мовлення, наприклад,

 Polycom, DVDрекордери, жорсткий диск комп'ютера і т.д., а також з систему телеконференції для зв'язку декількох конференц-залів в єдину систему.Як елемент системи звукопідсилення і як окрему систему можна розглядати конгрес-систему (Televic). Конгрес-система призначена для звукопідсилення голоси виступаючих, забезпечення черговості виступів, підключення зовнішніх джерел звуку через вбудовані телефонні адаптери, забезпечення додаткового функціонала у вигляді систем голосування та синхронного перекладу.

 До складу системи входять:

 Ø Центральний блок

Ø Провідні і радіо мікрофонні пульти, як настільного, так і врізного виконання. Ø Інтерфейсні модулі (для врізних систем)

Ø ІК випромінювачі, ІК приймачі, пристрої зарядки, пульти сінхропереводчіков (для систем інфрачервоного синхроперекладів).

 · Система комутації аудіо-і відеосигналів включає:

 Ø комутатори,

 Ø підсилювачі-розподільники,

Ø конвертори,

Ø інтерфейси,

 Ø кабельну продукцію та ін.

Обладнання комутації та обробки відеосигналів різних форматів застосовується для організації презентацій, мовної індустрії, комп'ютерної графіки.

 · Система управління включає в себе:

 Ø Центральний процесор

 Ø Інтерфейсні модулі і блоки.

 Ø Засіб управління - радіо / дротова сенсорна панель або комп'ютер управління зі звичайним монітором

Системи управління призначені для обладнання конференц-залу, управління технічними засобами, що входять в оснащення конференц-залу, забезпечуючи можливість керування вибором джерел відео або аудіо інформації, спрощуючи процес організації аудіо або відео конференції, дозволяючи управляти пристроями відображення відеоінформації, в тому числі відео або слайд проекторами, відеомоніторами, опускаючи або підйомом проекційного екрану, забезпечуючи можливість оперативної підстроювання звукопідсилювального обладнання і багато, багато іншого. Треба пам'ятати, що обладнання конференц-залу пропонує кілька засобів відображення інформації і велика кількість джерел аудіо та відеоінформації (презентаційні комп'ютери, ноутбуки, документ-камери, DVD-програвачі й т.п.) і без грамотно побудованої Системи комутації та Системи управління оператору неможливо оперативно представляти відеоматеріали. Підсистема управління обладнанням. Підсистема дозволяє управляти всіма системами конференц-залу, до яких можуть належати: відеопрезентаціонное обладнання, відеокамери, системами звукопідсилення і звуковідтворення, комутація, світло, штори, кондиціонери і т.д. Управління може здійснюватися, наприклад, за допомогою єдиного стаціонарного і переносного пульта з TouchScreen екраном, що має систему розгалужуються меню з символами і текстовими підказками.

Система управління обладнанням легко програмується під конкретного користувача. Можна запрограмувати цілі сценарії (наприклад, одночасна зміна багатьох параметрів звукового обладнання), а перехід між сценаріями може здійснюватися натисненням однієї кнопки. Перевагою такої системи управління обладнанням є простота, яка не потребує наявності висококваліфікованого персоналу. Обладнанням може керувати сам доповідач, або його помічник, або голова (Див. Системи управління Crestron, Extron). Можливо побудова системи управління обладнанням, при якому все управління обладнанням здійснюється з персонального комп'ютера оператора. § Система відеоконференцзв'язку конференц-залу дозволяє проводити наради, учасники яких територіально віддалені один від одного, може застосовуватися для зв'язку з іншими підрозділами, філіями, а також з постійними партнерами. Вона служить для прийому і передачі відеозображення і комп'ютерних даних. Включає в себе:

· сервер ВКЗ

 · кодек ВКЗ

· відеокамери

· пульти управління відеокамерами. Підсистема відеоконференцзв'язку (телеприсутність)

· Слід зазначити, що системи теле-відеоконференцзв'язку (системи аудіо-або відеоконференції) все частіше застосовуються у державній та корпоративній практиці і в даний час є звичайним елементом конференц-залу.

 · Система синхронного перекладу – це один з най- більш важких видів усного перекладу, який виконується з використанням спеціального обладнання для синхрон ного перекладу. Оскільки, завдяки обладнанню, яке використовується, перекладач виконує переклад одночасно з промовою оратора, тому не потрібно робити паузи для того, щоб перекладач встигав виконувати переклад. Обладнання для синхронного перекладу – це спеціальне обладнання для проведення конференцій, конгресів чи семінарів на кількох мовах. Кожному учаснику видається індивідуальний приймач, до якого підключаються навушники, і обирається канал для прослуховування. Мова перекладу подається на визначений канал приймача. Якщо конференція чи семінар відбувається на кількох мовах, то кожна мова передається на окремий канал.

 Спеціальне обладнання – це система синхронного перекладу, яка включає дві пари навушників і мікрофон для перекладачів, а також набір навушників чи переносних приймачів за кількістю учасників, які очікують на переклад.

 Під час перекладу перекладач-синхроніст знаходиться в ізольованій кабіні у навушниках зі звукоізоляцією, щоб власний голос не заглушав голос оратора. За допомогою апаратури підсилення переклад подається слухачам у навушники. Головна перевага цього виду перекладу – суттєва економія часу, оскільки оратор не робить пауз у мові, як під час послідовного перекладу, і викладає свій ма- теріал у звичному темпі.

Це дає змогу зберегти динаміку виступу і налагодити контакт з аудиторією: під час син- хронного перекладу доповідачеві набагато легше втри- мати увагу і відчувати настрій слухачів, а також вчасно сприймати їхню реакцію. Так, наприклад, синхронний переклад допомагає уникнути ситуацій, коли слухачі, які розуміють мову доповіді, відгукуються на слова промовця швидше, ніж ті, хто нею не володіє.

 · Додаткове обладнання До додаткового обладнання відноситься меблі, презентаційне обладнання, джерела світла, а також засоби, що забезпечують безперебійне електроживлення, можливість протоколювання заходів тощо. Ділові наради і конференції, бізнес-презентації і проблемні дискусії вимагають найрізноманітнішого обладнання, що допомагає легко і ефективно проілюструвати виступи доповідачів, супроводжуючи їх ретельно підібраним аудіовізуальним рядом. Саме універсальність засобів відображення інформації дозволяє найбільш гнучко і функціонально організувати проведення різних цільових заходів, коли аналізується великий обсяг даних або використовуються різні носії інформації. Сучасне обладнання конференц-залів дозволяє приймати інформацію з різних джерел, починаючи від простого листа паперу до відеомагнітофона і комп'ютера.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий