понедельник, 23 мая 2022 г.

ГР 21-К ОБЛІК,КАЛЬКУЛЯЦІЯ І ЗВІТНІСТЬ КОНТРОЛЬНА РОБОТА

           

                                                    КОНТРОЛЬНА РОБОТА 

  Господарський облік у закладах ресторанного господарства

                                                            ТЕСТИ

1. Завдання господарського обліку це …

а) випускати продукцію;

б) контролювати випуск продукції;

в) забезпечувати сировиною.

2.Які з перелічених операції відносяться до господарських операцій ресторанного господарства?

а) будівництво, обслуговування, реалізація;

б) заготівля, реалізація;

в) заготівля, переробка, реалізація.

3.Якими видами вимірників частіше користуються при оперативному обліку? а) грошові;

б) трудові;

в) різні.

4.Які завдання статистичного обліку?

а) облік випущеної продукції;

б) аналіз і прогноз господарської діяльності;

в) контроль за виробництвом.

5.Який облік базується на документуванні усіх господарських процесів?

а) бухгалтерський;

б) оперативний;

в) статистичний.

6.Для чого використовують показники оперативного обліку?

а) для підвищення якості продукції;

б) для забезпечення контролю діяльності;

в) для зниження собівартості продукції. 

                                                          ЗАВДАННЯ 

Для приготування 1кг борщу необхідно взяти 210гр капусти. Скільки капусти необхідно взяти, щоб приготувати 35 порцій борщу, вихід 1 порції 300гр? 

Облік сировини та готової продукції на виробництві  

                                             ТЕСТИ

1.       Щоб розрахувати необхідну кількість спецій та приправ краще користуватися:

а) калькуляційними картками;

б) збірником рецептур;

в) технологічними картками.

2.       Якщо в супи додають солодкий перець, який не вказаний в рецепті, то необхідно: а) збільшити вихід страви;

б) скористатися таблицею взаємозаміни продуктів;

в) зменшити закладку інших овочів.

3.       З метою планомірної роботи закладку на протязі декади складають:

а) наряд-замовлення;

б) замовлення на приготування;

в) план-меню.

г)всі варіанти вірні.

4.       Звітність матеріально-відповідальної особи являє собою:

а) систему узагальнення показників підприємства;

б) збір даних про підприємство;

в) складання різних документів в певному порядку.

5.       Акти на списання матеріальних цінностей складає:

а) бухгалтер;

б) матеріально-відповідальна особа;

в) завідуючий виробництвом.

6.       Як перевірити якість проведення інвентаризації:

а) зробити повторно;

б) перерахувати відомості;

в) перерахувати товар вибірково. 

                                          ЗАВДАННЯ

На приготування 1кг каші гречаної взяти 288гр гречки.

 Скільки гречки використовують

на приготування 130 порцій каші (вихід 1 порція – 150 грам)?

Комментариев нет:

Отправить комментарий