Господарський облік у закладах ресторанного господарства
ТЕСТИ
1.
Завдання господарського обліку це …
а)
випускати продукцію;
б)
контролювати випуск продукції;
в)
забезпечувати сировиною.
2.Які
з перелічених операції відносяться до господарських операцій ресторанного
господарства?
а)
будівництво, обслуговування, реалізація;
б)
заготівля, реалізація;
в)
заготівля, переробка, реалізація.
3.Якими
видами вимірників частіше користуються при оперативному обліку? а) грошові;
б)
трудові;
в)
різні.
4.Які
завдання статистичного обліку?
а)
облік випущеної продукції;
б)
аналіз і прогноз господарської діяльності;
в)
контроль за виробництвом.
5.Який
облік базується на документуванні усіх господарських процесів?
а)
бухгалтерський;
б)
оперативний;
в)
статистичний.
6.Для
чого використовують показники оперативного обліку?
а)
для підвищення якості продукції;
б)
для забезпечення контролю діяльності;
в)
для зниження собівартості продукції.
ЗАВДАННЯ
Для
приготування 1кг борщу необхідно взяти 210гр капусти. Скільки капусти необхідно
взяти, щоб приготувати 35 порцій борщу, вихід 1 порції 300гр?
Облік сировини та готової продукції на виробництві
ТЕСТИ
1. Щоб розрахувати необхідну кількість
спецій та приправ краще користуватися:
а)
калькуляційними картками;
б)
збірником рецептур;
в)
технологічними картками.
2. Якщо в супи додають солодкий перець, який
не вказаний в рецепті, то необхідно: а) збільшити вихід страви;
б)
скористатися таблицею взаємозаміни продуктів;
в)
зменшити закладку інших овочів.
3. З метою планомірної роботи закладку на
протязі декади складають:
а)
наряд-замовлення;
б)
замовлення на приготування;
в)
план-меню.
г)всі
варіанти вірні.
4. Звітність матеріально-відповідальної
особи являє собою:
а)
систему узагальнення показників підприємства;
б)
збір даних про підприємство;
в)
складання різних документів в певному порядку.
5. Акти на списання матеріальних цінностей
складає:
а)
бухгалтер;
б)
матеріально-відповідальна особа;
в)
завідуючий виробництвом.
6. Як перевірити якість проведення
інвентаризації:
а)
зробити повторно;
б)
перерахувати відомості;
в) перерахувати товар вибірково.
ЗАВДАННЯ
На приготування 1кг каші гречаної взяти 288гр гречки.
Скільки гречки
використовують
на
приготування 130 порцій каші (вихід 1 порція – 150 грам)?
Комментариев нет:
Отправить комментарий