четверг, 23 марта 2023 г.

ГР 26 ГРС- Ф УСТАТКУВАННЯ ЗГРГ ТЕМА Устаткування для хімчистки

 

Устаткування для надання інших видів послуг

Мета: оволодіння знаннями щодо  видів устаткування для надання інших послуг. Хімічна чистка одягу.

Хід уроку

Хімчистка - це фізико-хімічний процес очищення одягу або текстилю, який використовує будь-який розчинник (крім води). Основне призначення хімічного чищення: видалення бруду та плям, які не піддаються звичайному пранню. Сьогодні цей бізнес набирає все більшої популярності. Залежно від обладнання послуги можуть бути різними.

Список послуг хімчистки:

        чищення одягу із замші, хутра, шкіри, текстилю, пуховиків;

        чищення постільних речей, килимів;

        чищення іграшок;

        ручне чищення сумок та взуття     пральні послуги.

Вартість послуг залежить від типу виробу, а також від ступеня забруднення. Можливе виконання термінових замовлень протягом доби за додаткову плату - 50% від ціни по прайсу.

Необхідне обладнання для хімчистки одягу:

1.    Апарат для сухого чищення білизни.

2.    Баки для температурного оброблення.

3.    Фільтр нейлоновий, що самоочищається.

4.    Спеціальну парову кабіну для відпарювання.

5.    Парова дошка.

6.    Стіл, на якому персонал виводитиме плями.

7.    Містку промислову пральну машину.

8.    Генератор пара.

9.    Сушіння.

10. Пакувальний апарат.





Лідерами ринку є установки виробництва Італії та Німеччини.

Устаткування для хімчистки:

Машина сухого хімічного чищенняпродуктивністю близько 10-15 кг на годину. Найкращі виробники- Victory, RENZACCI, Union, Bowe, ReinMaster;

Промислова пральна машина. RENZACCI, Miele, Alliance;

Стілдля виведення різних плям. Trevil, Sidi;

Парогенераторпотужністю від 30 кВт. CAMPTEL, PONY, Lelit;

               Гладильний    стілз    нагріванням     робочої    поверхні    та            вакуумним

відсмоктуванням.PONY, Battistella;

Парові пневматичні манекенидля штанів та верхнього одягу (по 1 шт.). Ghidini, BARBANTI.

Крім основного устаткування слід передбачити вішала для одягу, візки для брудної білизни, плівку для пакування, щітки, ярлики, прилавок для пункту прийому, касовий апарат.

Інші розхідники:відбілювачі, розчинники, засоби для виведення плям, препарати для сухого та вологого очищення, засоби для попереднього зачистки, ароматизатори, машинні підсилювачі, засоби для догляду за машинами.  

Аквачистка-це волога чистка, де розчинником є вода, а чистку підсилює комплекс хімічних компонентів, які перешкоджають усадці, звалювання, зриву барвника, зминаемости.

Послуга виконується не в звичайній пральній машині, а на спеціальному для цього обладнанні з плавним регулюванням обертів барабана, рівень води і хімікатів.

Спеціальні сушильні машини з вбудованими датчиками вологості одягу.

Прасування на парових манікенах і столах. 

Аквачистка-це волога чистка, яка дозволяє ефективно проводити чистку виробів в невеликій кількості води, використовуючи спеціальні миючі засоби та добавки. Одним з основних переваг аквачистки є те, що механічний процес очищення того чи іншого виробу зведений до мінімуму, а сама чистка проводиться на основі спеціальних коштів, які захищають волокна від пошкоджень. Хімічні компоненти, використовувані при аквачистці, перешкоджають зміні кольору тканини, усадки, втрати еластичності і утворення заломів.

Послуга виконується не в звичайній пральній машині, а на спеціальному для цього обладнанні з плавним регулюванням обертів барабана, рівень води і хімікатів. Саме завдяки цьому аквачистка підходить для чищення тих виробів, хімчистка яких заборонена. Делікатна процедура аквачистки очищає тканину від забруднень, захищає її, повертаючи їй колишні властивості.

Вироби, рекомендовані для аквачистки:

ü вироби з синтетики;

ü весільна сукня;

ü вироби з шовку;

ü вироби зі шкіри та замші;

ü вироби з текстурних тканин;

ü постільна білизна;

ü делікатні вироби;

ü штори;

ü спортивні костюми; ü чоловічі сорочки.

В        процесі       аквачистки професіонали       хімчистки-пральні       «Колер» використовують       лише високоякісні перевірені   хімічні        матеріали, що дозволяють очистити те чи інше виріб навіть від плям крові. Також обладнання для аквачистки дозволяє обробляти навіть такі чутливі матеріали як хутро, шкіра або замша.

У всьому світі технологи прийшли до висновку, що для делікатних тканин краще вибирати аквачистку, адже вона заснована на використанні коштів з природними діями, що гарантує делікатну і ефективну очистку Ваших виробів від будь-яких забруднень.

Комментариев нет:

Отправить комментарий