4.4.1. Приготування
дріжджового листкового (шарованого) тіста та виробів з нього
ТЕСТИ
1. При приготуванні дріжджового листкового
тіста використовують |
1. Три способи
шарування 2.
Два способи шарування 3. Чотири
способи шарування |
2. При
шаруванні температура масла (або маргарину) і тіста має бути |
1. 20-22
°С. 2. 22-24 °С. 3. 18-20 °С. 4. 16-18 °С. |
3. Яку форму необхідно
надати тістовій заготівці при |
|
4. Яку має
товщину середина пласта тіста? |
а) 15 – 20мм; |
5. Яку товщину має пласт
остаточно розкатаний? |
а) 5 мм: |
6. Який час охолоджування шарового
напівфабрикату? |
а)15–20хвилин; |
7. Яка має бути
температура тіста перед розкачуванням? |
а) 8 – 10° ; |
8. Виріб мас щільну м’якушку з закалом причина винекнення |
1. Висока температура випікання, під час випічки
деко піддавалось механічній дії, недостатній час випікання. 2. Низька
температура випікання 3. Висока температура випікання |
9. Термін реалізації для
виробів масою понад 0,2 кг |
1. 6
год 2. 7 год 3. 8 год 4. 9 год |
10. Тривалість заморожування має забезпечити
температуру в центрі напівфабрикату |
1. мінус 12-18 °С. 2. мінус
10-16 °С. 3. мінус
12-16 °С. 4. мінус
14-18 °С. |
11. Оптимальною вважається швидкість
повітряного обміну |
1. 6 м/с. 2. 8 м/с. 3. 5 м/с. 4. 4 м/с. |
12. Для приготування листкового тіста швидкого заморожування температура обробки в швидкоморозильній
камері |
1. від мінус 50 до мінус 65 °С 2. від мінус 40 до мінус 55 °С 3. від мінус 50 до мінус 55 °С 4. від мінус 55 до мінус 65 °С |
13. Розморожені тістові напівфабрикати за необхідності
направляють на розстоювання при температурі |
1. 35-45 °С 2. 30-40 °С 3. 45-50 °С 4. 35-40 °С |
14. Випікання тістових
заготовок проводять в печах…….доповніть речення |
в ротаційних, стелажних печах, а також в
пароконвектоматах |
15. Весь процес розморожування і випікання
складає |
1. 24-28
хв. 2. 20-26 хв. 3. 24-26 хв. 4. 26-30 хв. |
16. Пакувальні матеріали для заморожених напівфабрикатів повинні бути:… |
-
волого- та
повітронепроникливими; -
м’якими і
холодостійкими; -
здатними до
надійного герметичного заклеювання; -
дозволені до
використання для пакування харчових продуктів. |
Комментариев нет:
Отправить комментарий