вторник, 25 января 2022 г.

ГР 46 ТПКВХП ТЕСТИ до ТЕМИ Приготування дріжджового листкового (шарованого) тіста та виробів з нього

4.4.1.    Приготування дріжджового листкового (шарованого) тіста та виробів з нього

                                                                         ТЕСТИ

1. При приготуванні дріжджового листкового тіста використо­вують

 

1. Три способи шарування

2. Два способи шарування

3. Чотири способи шарування

2. При шаруванні температура масла (або маргарину) і тіста має бути

1. 20-22 °С.

2. 22-24 °С.

3. 18-20 °С.

4. 16-18 °С.

3. Яку форму необхідно надати тістовій заготівці при
розкачуванні тіста?


а) круглу;
б) прямокутну;
в) хрестоподібну.

4. Яку має товщину середина пласта тіста?

а) 15 – 20мм;
б) 20 – 25мм;
в) 25 - 30мм.

5. Яку товщину має пласт остаточно розкатаний?

а) 5 мм:
б) 10мм;
в) 15мм.

6. Який час охолоджування шарового напівфабрикату?

а)15–20хвилин;
б)20–30хвилин;
в)30–40хвилин.

7. Яка має бути температура тіста перед розкачуванням?

 

а) 8 – 10° ;
б) 12 – 14°
в) 15 – 20°

 

8. Виріб мас щільну м’якушку з закалом причина винекнення

1. Висока температура випікання, під час випічки деко піддавалось механічній дії, недостатній час випікання.

2. Низька температура випікання

3. Висока температура випікання

9. Термін реалізації для виробів масою понад 0,2 кг

1.  6 год

2.  7 год

3. 8 год

4. 9 год

10. Тривалість заморожування має забезпечити температуру в центрі напівфабрикату

1. мінус 12-18 °С.

2. мінус 10-16 °С.

3. мінус 12-16 °С.

4. мінус 14-18 °С.

11. Оптимальною вважається швидкість повітряного обміну

1. 6 м/с.

2. 8 м/с.

3. 5 м/с.

4. 4 м/с.

12. Для приготування листкового тіста  швид­кого заморожування температура обробки в швидкоморозильній камері

1. від мінус 50 до мінус 65 °С

2. від мінус 40 до мінус 55 °С

3. від мінус 50 до мінус 55 °С

4. від мінус 55 до мінус 65 °С

13. Розморожені тістові напів­фабрикати за необхідності направляють на розстоювання при температурі

1. 35-45 °С

2. 30-40 °С

3. 45-50 °С

4. 35-40 °С

14. Випікання тістових заготовок проводять в печах…….доповніть речення

в ротаційних, стелажних печах, а також в пароконвектоматах

15. Весь процес розморожування і випі­кання складає

1. 24-28 хв.

2. 20-26 хв.

3. 24-26 хв.

4. 26-30 хв.

16. Пакувальні матеріали для заморожених напівфабрикатів повинні бути:

 

-              волого- та повітронепроникливими;

-              м’якими і холодостійкими;

-              здатними до надійного герметичного заклеювання;

-             дозволені до використання для пакування харчових про­дуктів.

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий