воскресенье, 16 октября 2022 г.

ГР 21-К ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ТЕСТИ

 

ТЕСТИ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ 

1.              Які підприємства ресторанного господарства підрозділяються на класи:

а) ресторани, кафе;                                                                                              

б) ресторани, бари;

в) ресторани, закусочні.

2.              Виробничо-торгівельна структура підприємства залежить від:

а) кількості приміщень у підприємстві;                                             

б) функцій, що виконують підприємства;

в) потужності підприємства ресторанного господарства.

3.              Тип підприємства визначається:                                                   

а) номенклатурою послуг; асортиментом кулінарної продукції, що реалі-

зується; особливостями обслуговування;

б) номенклатурою послуг; асортиментом кулінарної продукції, що реалі-

зується, потужністю;

в) асортиментом кулінарної продукції, що реалізується, потужністю, осо-

бливостями обслуговування.

4.              Призначення заготівельних цехів:

а) первинна обробка сировини та випуск  страв;

б) первинна обробка сировини та випуск напівфабрикатів;

в) первинна обробка сировини та оформлення страв.

5.              Виробничі цехи розподіляються на

а) заготівельні, доготівельні;

б) заготівельні, спеціалізовані, технологічні;

в) заготівельні, доготівельні, спеціалізовані.

6.              Робочі місця в заготівельних цехах організуються у відповідності з: 

а) технологічним забезпеченням виробництва;

б) технологічним процесом виробництва;

в) економічним станом виробництва.

 7.              У гарячому цеху виділяються відділення:

а) супове та солодке;

б) супове та мучне;

в) супове та соусне.

8.          Заправні супи подають:

а) в бульйонних чашках;

б) в глибоких десертних тарілках;

 в) в глибоких столових тарілках.                                                                     

9.          Солодкі супи подають:

а) в глибоких столових тарілках;

б) в глибоких десертних тарілках; 

в) в креманках.                                                               

10.          Желе, креми, муси подають:

а) в скляних креманках;

б) на мілких столових тарілках;

  в) на закусочних тарілках.                                                                                  

11.          Фрукти у разі індивідуального обслуговування подають:

а) на закусочній тарілці;

б) на десертній тарілці;

в) на пиріжковій тарілці.                                                                                                                                                         

12.          Каву з молоком подають:

а) в кавових чашках;

б) в чайних чашках;

в) в конічних стаканах.                                                                                             

13.          Каву-гляссе подають:

а) в конічних склянках;

б) у кавових чашках;

  в) у чайних чашках.                                                                             

14.          У меню банкет-фуршету  включають:

а) холодні та гарячі закуски, другі страви, десерт, гарячі напої;

б) холодні та гарячі закуски, суп, другі страви, гарячі напої;

 в) гарячі закуски, другі страви, десерт, гарячі напої.                                     

 15.          Для індивідуального обслуговування споживачів у ресторані в першу чергу подають:

а) буфетну продукцію;

б) холодні закуски;

  в) супи.                                                                                                                    

16.          Гарячі закуски подають у послідовності:

а) рибні, м’ясні, з птиці, з овочів, яєчні, борошняні;

б) з овочів, рибні, м’ясні, з птиці, яєчні, борошняні;

  в) м’ясні, з птиці, рибні, з овочів, яєчні, борошняні.                           

17.          Рахунок подається гостю офіціантом на:

а) маленькій таці або на пиріжковій тарілці;

б) маленькій таці або на мілкій столовій тарілці;

 в) маленькій таці або на десертній тарілці.                                                                                                                                                           

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий