. Універсальні теплові апарати
Універсальні
теплові апарати здатні виконувати практично всі види кулінарної обробки
сировини, а також розігрівати кулінарні вироби.
Плити за видом теплоносія
поділяються на електричні та газові.
Класифікація електроплит за
видом жарильної поверхні
Конфоркові |
у
яких кожна локальна частина жарильної поверхні обігрівається своїм теплогенеруючим пристроєм |
Із суцільним
жарильним настилом |
можуть
виконуватися із єдиного листа чи бути зібраними з окремих елементів |
Із склокерамічним
покриттям |
нагрівання поверхні
посуду здійснюється за рахунок випромінювання, джерелом якого є спіраль
конфорки, що знаходиться у нижній частині жаростійкого і прозорого для потоку
променевої енергії склокерамічного настилу плити. Період розігрівання
конфорки менше хвилини |
Відповідно до функціональних
елементів плити поділяють на апарати з:
-
жаровою
шафою (рис. 17);
-
тепловою
шафою;
-
інвентарними
шафами;
-
водонагрівачем.
При використанні спеціальних плит
процес смаження кулінарних виробів можна здійснювати без використання
наплитного посуду безпосередньо на
жарильній поверхні.
Принципова схема чотириконфоркової
плити з жаровою шафою:
1 – каркас; 2 – бортова поверхня;
3 – конфорки; 4, 9 – верхня і нижня групи ТЕНів; 5 – висувний піддон; 6 – блок керування; 7 – лист;
8 – піддон
В індукційних плитах під робочою поверхнею встановлено генератор
перемінного електромагнітного поля. Завдяки енергії цього поля нагрівається
лише наплитний посуд, а тепловтрати у навколишнє середовище відсутні.
Передбачене автоматичне відмикання плити через хвилину, якщо на жарильній
поверхні нема наплитного посуду.
Комментариев нет:
Отправить комментарий