среда, 26 октября 2022 г.

ГР 34 ТМ-Ф Устаткування ЗГРГ ТЕМА Універсальні теплові апарати

 


. Універсальні теплові апарати

 

Універсальні теплові апарати здатні виконувати практично всі види кулінарної обробки сировини, а також розігрівати кулінарні вироби.

 



 

 

Плити за видом теплоносія поділяються на електричні та газові.

 

Класифікація електроплит за видом жарильної поверхні

Конфоркові

у яких кожна локальна частина жарильної поверхні обігрівається своїм

теплогенеруючим пристроєм

Із суцільним жарильним настилом

можуть виконуватися із єдиного листа чи бути зібраними з окремих елементів

Із

склокерамічним покриттям

нагрівання поверхні посуду здійснюється за рахунок випромінювання, джерелом якого є спіраль конфорки, що знаходиться у нижній частині жаростійкого і прозорого для потоку променевої енергії склокерамічного настилу плити. Період розігрівання конфорки менше хвилини 

Відповідно до функціональних елементів плити поділяють на апарати з: 

-      жаровою шафою (рис. 17);

-      тепловою шафою; 

-      інвентарними шафами; 

-      водонагрівачем.

При використанні спеціальних плит процес смаження кулінарних виробів можна здійснювати без використання наплитного посуду безпосередньо на жарильній поверхні. 

 

Принципова схема чотириконфоркової плити з жаровою шафою:

1 – каркас; 2 – бортова поверхня; 

3 – конфорки; 4, 9 – верхня і нижня групи ТЕНів; 5 – висувний піддон; 6 – блок керування; 7 – лист; 

8 – піддон

 

 

 

 

В індукційних плитах під робочою поверхнею встановлено генератор перемінного електромагнітного поля. Завдяки енергії цього поля нагрівається лише наплитний посуд, а тепловтрати у навколишнє середовище відсутні. Передбачене автоматичне відмикання плити через хвилину, якщо на жарильній поверхні нема наплитного посуду.  

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий