Місильно-перемішувальне устаткування
Місильно-перемішувальне устаткування
призначене для механічного перемішування
компонентів різних продуктів з
метою отримання однорідної маси. Розрізняють просте перемішування (без зміни фізико-хімічних властивостей
компонентів суміші), заміс (супроводжується
зміною фізико-хімічних властивостей кінцевого продукту) і збивання
(супроводжується насиченням продукту повітрям).
|
Місильно-перемішувальне
устаткування |
|
|
||
|
||
Машини для перемішування харчових продуктів
(фаршмішалки і машини для перемішування овочів на салати та вінегрети) |
||
|
||
Тістомісильні машини |
||
|
||
|
||
Збивальні машини |
||
|
Машини для перемішування харчових продуктів
за конструкцією робочих органів поділяються на барабанні лопатеві, шнекові і
машини періодичної дії.
Тістомісильні машини (рис. 10)
забезпечують рівномірне розподілення всіх інгредієнтів у загальному об’ємі, заміс
тіста і його пластифікацію.
12 – рукоятка; 13 – зірочка; 14 –
електродвигун; 15 – станина; 16 – місильний важіль; 17 –
Використання збивальних (рис. 11, 12) машин
забезпечує виконання трьох операцій: рівномірне розподілення компонентів по
всій масі, розчинення окремих продуктів з утворенням однорідної маси і
насичення суміші повітрям. Це відбувається в результаті складного руху робочого
органа (насадки), який має розвинуту поверхню і обтічну форму.
Рис. 11. Насадки до збивальних машин з вертикальною віссю
обертання для приготування кондитерських сумішей:
1, 3, 7, 9, 11, 15 – пруткові; 2,
4,13, 14 – плоскорешітчасті;
5 – гакоподібні; 6 – рамні; 8, 10 – здвоєні плоскорешітчасті; 12 – фігурні; 16 – лопатеві
Рис. 12. Принципова і кінематична схема збивальної машини:
1 – бачок; 2 – насадка; 3 – стакан; 4 – сухарі
вилки;
5 – ходовий гвинт; 6 – маховик; 7 – механізм регулювання швидкості; 8, 9 – напівшківи веденого шківа; 10 – клиновий ремінь; 11
– пружина; 12, 13 – напівшківи
ведучого шківа;
14 – електродвигун;
15 – голівка; 16 – конічна передача;
17 – рукоятка; 18 – станина; 19 – ходовий гвинт; 20 – гайка;
21 – підстава; 22 – нерухоме сонячне колесо; 23 – шестірня-сателіт; 24 – водило; 25 – зубчасте колесо; 26
– гільза;
27 – вал; 28 – кришка; 29 – шестірня; 30 – шарикопідшипник;
31 – привідний вал
Дозувально-формувальне устаткування використовується
в процесі приготування певних порційних страв і кулінарних виробів для
дозування окремих компонентів і їх формування з метою надання певної форми.
Машини, призначені для дозування і формування продуктів, оснащені відповідними
органами (поршні, шнеки, штампи, валки), що продавлюють, ущільнюють, штампують.
. Насадки до збивальних машин з вертикальною віссю обертання
для приготування кондитерських сумішей:
1, 3, 7, 9, 11, 15 – пруткові; 2,
4,13, 14 – плоскорешітчасті;
5 – гакоподібні; 6 – рамні; 8, 10 – здвоєні плоскорешітчасті; 12 – фігурні; 16 – лопатеві
Принципова і кінематична схема збивальної машини:
1 – бачок; 2 – насадка; 3 – стакан; 4 – сухарі
вилки;
5 – ходовий гвинт; 6 – маховик; 7 – механізм регулювання швидкості; 8, 9 – напівшківи веденого шківа; 10 – клиновий ремінь; 11
– пружина; 12, 13 – напівшківи
ведучого шківа;
14 – електродвигун;
15 – голівка; 16 – конічна передача;
17 – рукоятка; 18 – станина; 19 – ходовий гвинт; 20 – гайка;
21 – підстава; 22 – нерухоме сонячне колесо; 23 – шестірня-сателіт; 24 – водило; 25 – зубчасте колесо; 26
– гільза;
27 – вал; 28 – кришка; 29 – шестірня; 30 – шарикопідшипник;
31 – привідний вал
Комментариев нет:
Отправить комментарий