воскресенье, 9 октября 2022 г.

ГР 26 ГРС - Ф УСТАТКУВАННЯ ЗГРГ ТЕМА Місильно-перемішувальне утаткування

 

Місильно-перемішувальне  устаткування

 

Місильно-перемішувальне устаткування призначене для механічного перемішування  компонентів  різних продуктів з метою отримання однорідної маси. Розрізняють просте перемішування (без зміни фізико-хімічних властивостей компонентів суміші), заміс (супроводжується зміною фізико-хімічних властивостей кінцевого продукту) і збивання (супроводжується насиченням продукту повітрям).

 

Місильно-перемішувальне устаткування

 

 

 

 

 

Машини для перемішування харчових продуктів (фаршмішалки і машини для перемішування овочів на салати та вінегрети)

 

 

 

Тістомісильні машини

 

 

 

Збивальні машини

 

 

Машини для перемішування харчових продуктів за конструкцією робочих органів поділяються на барабанні лопатеві, шнекові і машини періодичної дії.

 

Тістомісильні машини (рис. 10) забезпечують рівномірне розподілення всіх інгредієнтів у загальному об’ємі, заміс тіста і його пластифікацію. 

 

 

 

 

 


 

12 – рукоятка; 13 – зірочка; 14 – електродвигун; 15 – станина; 16 – місильний важіль; 17

   

Використання збивальних (рис. 11, 12) машин забезпечує виконання трьох операцій: рівномірне розподілення компонентів по всій масі, розчинення окремих продуктів з утворенням однорідної маси і насичення суміші повітрям. Це відбувається в результаті складного руху робочого органа (насадки), який має розвинуту поверхню і обтічну форму.

 

 


 

 


Рис. 11. Насадки до збивальних машин з вертикальною віссю обертання для приготування кондитерських сумішей:

1, 3, 7, 9, 11, 15 –  пруткові; 2, 4,13, 14 –  плоскорешітчасті; 

5 –  гакоподібні; 6 –  рамні; 8, 10 –  здвоєні плоскорешітчасті; 12 –  фігурні; 16 –  лопатеві

 


Рис. 12. Принципова і кінематична схема збивальної машини:

1 – бачок; 2 – насадка; 3 – стакан; 4 – сухарі вилки; 

5 – ходовий гвинт; 6 – маховик; 7 – механізм регулювання швидкості; 8, 9 – напівшківи веденого шківа; 10 – клиновий ремінь; 11 – пружина; 12, 13 – напівшківи ведучого шківа; 

14 – електродвигун; 15 – голівка; 16 – конічна передача; 

17 – рукоятка; 18 – станина; 19 – ходовий гвинт; 20 – гайка; 

21 – підстава; 22 – нерухоме сонячне колесо; 23 – шестірня-сателіт; 24 – водило; 25 – зубчасте колесо; 26 – гільза; 

27 – вал; 28 – кришка; 29 – шестірня; 30 – шарикопідшипник; 31 – привідний вал

Дозувально-формувальне устаткування використовується в процесі приготування певних порційних страв і кулінарних виробів для дозування окремих компонентів і їх формування з метою надання певної форми. Машини, призначені для дозування і формування продуктів, оснащені відповідними органами (поршні, шнеки, штампи, валки), що продавлюють, ущільнюють, штампують.

. Насадки до збивальних машин з вертикальною віссю обертання для приготування кондитерських сумішей:

1, 3, 7, 9, 11, 15 –  пруткові; 2, 4,13, 14 –  плоскорешітчасті; 

5 –  гакоподібні; 6 –  рамні; 8, 10 –  здвоєні плоскорешітчасті; 12 –  фігурні; 16 –  лопатеві

 


Принципова і кінематична схема збивальної машини:

1 – бачок; 2 – насадка; 3 – стакан; 4 – сухарі вилки; 

5 – ходовий гвинт; 6 – маховик; 7 – механізм регулювання швидкості; 8, 9 – напівшківи веденого шківа; 10 – клиновий ремінь; 11 – пружина; 12, 13 – напівшківи ведучого шківа; 

14 – електродвигун; 15 – голівка; 16 – конічна передача; 

17 – рукоятка; 18 – станина; 19 – ходовий гвинт; 20 – гайка; 

21 – підстава; 22 – нерухоме сонячне колесо; 23 – шестірня-сателіт; 24 – водило; 25 – зубчасте колесо; 26 – гільза; 

27 – вал; 28 – кришка; 29 – шестірня; 30 – шарикопідшипник; 31 – привідний вал


Комментариев нет:

Отправить комментарий